Vi utvecklar och förädlar fastigheter
inom lager och lättindustri

Rexbo Gröna Industrihus

Rexbo Gröna Industrihus AB (”Rexbo”) grundandes 2018 som Rexbo Industrihus och är ett fastighetsbolag som utvecklar och förädlar fastigheter inom segmentet lager och lättindustri i Stockholm och Mälardalen.

2022 ändrades strategin med målsättning att varje projekt ska certifieras enligt Miljöbyggnad Silver eller Miljöbyggnad i Drift. I samband med detta uppdaterade vi vårt namn vilket representerar vår gröna strategi framåt.

Huskropp

Koncept och projektering

Vi utvecklar moderna miljöcertifierade fastigheter väl anpassade till dagens miljö-krav och hyresgästers verksamheter. Vår målbild är att våra fastigheter ska uppmärksammas för ledande exempel för innovation, design och hållbarhet.

Betydande insatser tillsammans med entreprenörer, arkitekter och miljökonsulter görs redan i projekteringsskedet för att säkerhetsställa projektets genomförande, särskilt för att uppnå Miljöbyggnad Silver för utvecklingsprojekt och Miljöbyggnad i Drift för befintliga fastigheter.

Hållbarhet

För att kunna bidra till en hållbar samhällsutveckling har Rexbo som mål att vara ett av Sveriges framstående fastighetsbolag inom gröna industri och lagerfastigheter.

Genom att bygga hållbart och uppnå miljöcertifiering för våra fastigheter vill vi skapa bästa möjliga förutsättningar för våra hyresgäster att trivas i sina lokaler som idag ställer allt större krav på gröna arbetsplatser. Att investera grönt är att investera långsiktigt och våra ambitioner är att möta dagens och framtidens krav på hållbarhet.

Logotyp Miljöbyggnad (en svensk miljöcertifiering)

Fastigheter

Rexbo II

Tidmätaren 1
Sollentuna

Tidmätaren 1

Adress: Kuskvägen 6
Lokalarea: 4 167 kvm
Kommun: Sollentuna
Tomtareal: 8 866 kvm
Byggnadsår: 1974
Danmarks-Säby 6:7
Uppsala

Danmarks-Säby 6:7

Adress: Gnistagatan 5
Lokalarea: 3 400 kvm
Kommun: Uppsala
Tomtareal: 13 600 kvm
Byggnadsår: 2008 (2012)
Loviseberg 5
Botkyrka

Loviseberg 5

Adress: Tuna Gårdsväg 15
Lokalarea: 1 890 kvm
Kommun: Botkyrka
Tomtareal: 10 412 kvm
Byggnadsår: 2019

Rexbo I

Mellan åren 2018 till 2021 skapades en Stockholmsportfölj med en uthyrbar lokalyta över 30,000 kvm, utöver bebyggmark. Totalt åtta fastigheter belägna i nyckelverksamhetsområden såsom Jordbro, Länna och Brunna.

Samarbetspartners

Alma Property Partners
Maree
Batir

Kontakt

Hugo Cronstedt

Hugo Cronstedt

VD och Founding Partner
envelopephone-handsetcrossmenu